Tietoa raaka-aineista ja tuotepakkauksista

Perustietoa raaka-aineista – elintarvikelaatua vai lääkeainelaatua?

Jakke-lisäravinteissa käytetään valtaosaltaan elintarvikelaatuisia raaka-aineita – nivelravinteissa kaikki raaka-aineet ovat elintarvikelaatua, jotka tulevat Suomen ja Euroopan suurilta ja hyvämaineisilta raaka-aineiden toimittajilta.

Miksi elintarvikelaatu on turvallisempaa käyttää kuin lääkelaatu?

Elintarvikelaatuiset raaka-aineet on tarkoitettu jokapäiväiseen käyttöön ja niiden raja-arvot ovat paljon tiukemmat kuin lääkelaatuisissa raaka-aineissa, jotka on tarkoitettu lyhytaikaiseen/ kuuriluontoiseen käyttöön ja jotka on tarkoitettu otettavaksi vain todella pieniä määriä kerrallaan. Näin ollen elintarvikelaatu on paljon turvallisempaa jokapäiväiseen, jatkuvaan käyttöön – Jakke-lisäravinteita voit huoleti käyttää koirasi hyvinvointiin joka päivä.

Jakke-lisäravinteissa käytetään luontaistuotteita, joten värierot  tuoterien välillä saattavat vaihdella.

Täyteaineita vai ei?

JAKKE-NIVELRAVINTEET EIVÄT SISÄLLÄ MITÄÄN TÄYTEAINEITA, esim.:

 • vesi
 • kalaöljy/ muut öljyt
 • sakkaroosi = ruokosokeri, tav. sokeri
 • glukoosi = rypälesokeri
 • fruktoosi = hedelmäsokeri
 • laktoosi = maitosokeri
 • dekstroosi = D-glukoosi (rypälesokeri)
 • inuliini = hedelmäsokerista muodostunut varastopolysakkaridi
 • maltodekstriini = tärkkelys
 • maissitärkkelys
 • palatinose = hiilihydraatti
 • viherjauho
 • vehnänlese
 • riisilese
 • hiiva
 • riisijauho
 • kaurajauho
 • kaurahiutale
 • rehuruisjauho
 • hiiva

Jakke-nivelravinteet sisältävät ainoastaan todella niveliin vaikuttavia aineita!

Perusraaka-aineet Jakke-nivelravinteissa ovat glukosamiini, kondroitiinisulfaatti, hyaluronihappo ja MSM, joita koiran nivelissä on jo luonnostaan, mutta joiden tuotto elimistössä iän myötä vähenee ja kovassa rasituksessa nivelet joutuvat koville ja em. aineet ovat välttämättömiä nivelille. Näistä kondroitiinisulfaatti ja hyaluronihappo ovat nivelen ”öljyjä”, jotka voitelevat niveltä.

Nivelravinteet 

Nivelravinteen miinukset:

– vaatii aikaa n. kuukauden ennen kuin alkaa vaikuttamaan, jos ei ole aikaisemmin syötetty nivelravinteita

Nivelravinteen plussat:

+ jatkuvassa käytössä tehokas
+ pitkäaikainen vaikutus
+ voi syöttää myös ennaltaehkäisevästi ja myös nuorille yksilöille, esim. pienemmällä annostuksella
+ sisältää nivelissä luonnostaan olevia aineita, mm. glukosamiini, kondroitiinisulfaatti, kollageenit ja hyaluronihappo
+ ei dopingvaroaikaa
+ turvallinen käyttää
+ helppo käyttää

Kalaöljyä vai ei?

Uusimman tutkimuksen mukaan runsas ja säännöllinen kalaöljyn käyttö voi olla vaarallista maksalle; aiheuttaa epäsuotuisia vaikutuksia maksan solujen toiminnassa ja voi myös sairastuttaa rasvamaksaan (rasvan runsas kertyminen maksasolujen sisään). Öljyt saattavat myös useasti aiheuttaa koirille närästystä.

Jakke-tuotteissa ei käytetä kalaöljyä.

Jakke-nivelravinteissa ”öljyjä” ovat kondroitiinisulfaatti ja hyaluronihappo ja ne ovat nivelen luonnollisia ”öljyjä”, jotka voitelevat niveliä.

Nivelravinteet vai koiranruoat, joiden mainitaan sisältävän nivelravinteita?

Markkinoilla on joitakin koiranruokia, kuivamuonia, märkäruokia ja raakaruokia, joiden mainitaan sisältävän nivelravinteita (esim. glukosamiinia, kondroitiinisulfaattia) ja joiden määrät ovat vielä monesti ilmoittamatta tuoteselosteessa.

Ohessa yksi esimerkki koiran kuivamuonasta, jonka tuoteselosteessa mainitaan glukosamiini ja kondroitiinisulfaatti ja jossa on mainittu niiden määrät:

 • ruoassa mainitaan, että glukosamiinia on 608 mg/ kg ja kondroitiinisulfaattia 323 mg/ kg
 • esim. 10 kg:n koiran suositusannos kyseistä kuivamuonaa päivässä on 115 – 160 grammaa, jolloin koira saa glukosamiinia 69,92 – 97,28 mg päivässä ja kondroitiinisulfaattia 37,14 – 51,68 mg päivässä ruoan annoksesta riippuen
 • 10 kiloisen koiran pitäisi syödä kyseistä kuivamuonaa 1207,24 grammaa eli 1,2 kg päivässä (!), jotta se saisi saman nivelille tarvittavan glukosamiinimäärän 734 mg, jonka se saa esim. Jakke Agilitystä annostuksella 2 ml päivässä – ennalta ehkäisevässä tarkoituksessa Jakke-nivelravinteen päivännostuksen voi jopa puolittaa

Maitohappobakteereita vai ei?

Maitohappobakteerien käyttö koiralla on kyseenalaista, koska niiden vaikutuksesta koiran vatsan toimintaan ei ole minkäänlaista tutkimusta; maitohappobakteerit toimivat, kun ne on suunnattu tiettyyn ongelmaan, mutta kun ei tiedetä, mitä maitohappobakteeria pitää syöttää, niin niiden syöttäminen on turhaa koiralla. Ihmisillä sen sijaan maitohappobakteerien käyttö on täsmähoitoa, kun tiedetään, mikä auttaa mihinkin.

Boswellia serrata

Boswellia serrata on samannimisestä puusta saatava pihka, jota on käytetty jo vuosituhansien ajan. Se sisältää boswellia-happoja, joilla on useita terveysvaikutuksia. Se tekee esim. hyvää nivelille ja niiden hyvinvoinnille. Esim. tyrnin rasvat  edesauttavat boswellia serratan imeytymistä.

Glukosamiini

Glukosamiini on nivelissä luonnostaan olevaa ainetta, joka vähenee iän myötä ja siksi sitä käytetään nivelten rappeutumisen ehkäisemiseen ja nivelten terveyden ylläpitämiseen. Glukosamiini lisää ruston terveyttä, suojaa nivelrustoja rappeutumiselta ja estää rustoa tuhoavien entsyymien toimintaa. Glukosamiini ylläpitää optimaalista nivelten toimintaa, hidastaa nivelrikon kehitystä, auttaa nivelten kuntoutumisessa ja nivelkipuihin. Glukosamiinin käyttö suurentaa nivelnesteen glukosamiinipitoisuutta . Suun kautta otetusta glukosamiinista imeytyy n. 90 %.

Muissa Jakke-nivelravinteissa glukosamiini on peräisin äyriäisistä, paitsi Jakke Run-upissa glukosamiini on vegaaninen.

Hyaluronihappo

Rustokudos ja nivelneste sisältävät erityisen paljon hyaluronihappoa, joka imee vettä itseensä saaden näin elastisuutta ja on tärkeä nivelnesteen sitko- ja kimmoisuusominaisuuksille. Hyaluronihappo toimii normaalissa nivelessä voitelevana ja iskuja vaimentavana aineena ja pehmentää niveliin kohdistuvia iskuja. Hyaluronihappo on nivelnesteen normaali ainesosa, jonka määrä vähenee tulehduksessa. Hyaluronihappo voitelee niveltä, ylläpitää normaalia nestetasapainoa, palauttaa sen toiminnan normaalitilaan ja parantaa nivelen liikkuvuutta. Hyaluronihappo on myös tärkeä rustokudoksen rakennusaine.

Käytämme kaikissa nivelhoitotuotteissamme hyaluronihappoa, joka on yli 90 %:sta.

Karpalo

Karpalo on terveellinen ja runsaskuituinen vitamiinipommi, joka auttaa moneen vaivaan. Se edesauttaa hyvää terveyttä sekä hellii vatsaa ja suolistoa, sillä se sisältää suoliston terveydelle tärkeää pektiinia ja karvasaineita ja myös kuitua.

Karpalolla pyritään tukemaan virtsateiden hyvinvointia, sillä sen sisältämät flavonoidit hillitsevät bakteereja ja saattavat estää niiden kiinnittymisen virtsateiden limakalvoihin.

Karpalo sisältää myös antioksidantteja, A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia, B-, C-, D- ja E-vitamiinia, kivennäis- ja hivenaineita sekä omega 3- ja omega 6 -rasvahappoja. Lisäksi karpalossa on runsaasti kversetiini-nimistä flavonoidiyhdistettä, jonka on todettu rauhoittavan allergisia reaktioita.

Kollageeni UC-II®

UC-II® (InterHealth Nutraceuticals) on uusi patentoitu ainesosa – denaturoimatonta (kollageenia ei ole kuumennettu tai käsitelty kemikaaleilla) tyypin II kollageenia, joka on peräisin kanan rintalastan rustosta ja jonka avulla voidaan kehittää pienempiä annostusmuotoja. UC-II®:a tukevat neljä julkaistua kliinistä tutkimusta, jotka tutkivat nivelen mukavuutta, liikkuvuutta ja joustavuutta. UC-II® on peräisin ja valmistettu Yhdysvalloissa NSF-sertifioidulla GMP-laitteella. Se on sekä NDI (FDA:n ilmoittama ja julkaistu uusi ravintoaineosa) että GRAS (generally recognized as safe) – se on turvallinen käyttää ja sivuvaikutukset ovat harvinaisia tai lieviä ja ei-GMO (ei geenimuunneltu). InterHealth on alkututkimuksensa jälkeen jatkanut järjestelmällistä tieteellistä tukea tämän ainesosan ympärille. UC-II®:n tehokkuus, turvallisuus ja laatu on tutkittu tarkasti. Kontrolloidut tutkimukset (RCT) osoittavat, että 40 mg UC-II®:a kerran päivässä tukee nivelten mukavuutta, liikkuvuutta ja joustavuutta. UC-II®:a voidaan käyttää yksinään tai muiden nivelten hyvinvointiin vaikuttavien aineiden, esim. hyaluronihapon ja kurkumiinin kanssa.

Kollageeni UC-II® :n  valmistajalta saadun tiedon mukaan UC-II®  ja hyaluronihappo (HA) eivät kumoa toistensa vaikutusta, vaan vaikuttavat erinomaisesti yhdessä samassa tuotteessa! ”We are not aware of any interaction between Hyaluronic acid and UC-II which would be negative. It is used in other products so should be totally fine” UC-II®:n  valmistajan mukaan myöskään glukosamiini ja kondroitiinisulfaatti eivät joidenkin väitteistä huolimatta kumoa UC-II®:n vaikutusta ”We don’t have any evidence that the two ingredients – Glucosamine and Chondroitinsulfate – would have cancel each other out. They work via different mechanisms than UC-II so there should be no reason to assume that they would prevent one another working.”

Rustot koostuvat suurelta osin tyypin II kollageenisäikeistä. Suun kautta otettava täydennys parantaa nivelen hyvinvointia ja pitää ne liikkuvina pidempään. 

Kollageenit I ja II

Kollageenit pitää pilkkoa aminohapoiksi, jotta kulkeutuminen vaikutuspaikkoihin  mahdollistuu. Kollageenit käsitellään, ikään kuin ”esisulatetaan”, aminohappoketjuiksi, jolloin saadaan helposti sulava ja imeytyvä tuote aikaiseksi, kollageenihydrolysaatti, joka hajoaa elimistössä aminohapoiksi ja bioaktiivisiksi kollageenipeptideiksi. Kollageenit aktivoivat elimistön omaa kollageenituotantoa sisäisesti käytettyinä. Kollageenit antavat suuren vetolujuutensa ansiosta kudoksille mekaanista kestävyyttä.

Pitkiä säikeitä soluväliaineessa muodostava tyypin I kollageeni on elimistön yleisin proteiinikollageenia; sitä on erityisesti  luussa, mutta myös muun muassa jänteissä, nivelsiteissä ja ihon verinahassa.

Rustot puolestaan koostuvat suurelta osin tyypin II kollageenisäikeistä; tyyppi II auttaa estämään ruston heikentymistä. Erityisesti optimoidut bioaktiiviset kollageenipeptidit edistävät rustorakenteiden kasvua ja vastustavat siten ikääntymisen ja ylimääräisen kuormituksen aiheuttamia kulumista.Niinpä suun kautta otettava täydennys parantaa nivelen terveyttä ja pitää ne liikkuvina pidempään.

Jakke-tuotteissa käytetään bioaktiivisia I- ja II-tyypin kollageenejä, jotka ovat peräisin siasta. (UC-II®-kollageeni on eri kollageeni, ks. edellinen)

Kondroitiinisulfaatti

Kondroitiinisulfaatti on nivelissä luonnollisesti esiintyvä aine; yksi ruston pääasiallisista rakennusaineista, joka sitoo vettä rustokudokseen. Nivelneste sisältää runsaasti geelimäisiä hyaluronihappoa ja kondroitiinisulfaattia, jotka täyttävät nivelten tyhjät tilat.

Kondroitiinisulfaatti vaikuttaa nivelissä hoitavana iskunvaimentajana  ja voiteluaineena. Kondroitiinisulfaatti parantaa sairaan nivelen liikkuvuutta, vähentää nivelen rustokatoa ja hidastaa nivelrikon etenemistä. Kondroitiinisulfaatti vaikuttaa nivelrikon oireisiin lievittämällä kipua.

Käytämme kaikissa nivelhoitotuotteissamme kondroitiinisulfaattia, joka on yli 90 %:sta ja joka on peräisin naudasta.

Kurkuma (Curcuma longa)

Kurkuma kuuluu inkiväärikasveihin ja sen juurakossa on kurkuminoideja, joiden vaikutus on tulehdusta estävä ja hillitsevä. Kurkumassa on myös runsaasti eteeristä öljyä.

Yksi merkittävistä käyttökohteista on myös erilaiset vatsavaivat. Kurkumasta on apua ruokahaluttomuuteen, ruuansulatushäiriöihin ja vatsan liikahappoisuuteen. Kurkuma stimuloi ruuansulatusnesteiden eritystä ja auttaa kaikkiin vatsavaivoihin ja vähentää myös suolistokaasujen muodostumista.

Kurkuma tehoaa tulehduksiin kortisonin tavoin, josta se onkin saanut nimen ”luonnonkortisoni”. Kurkuman kurkumiini auttaa myös tuki- ja liikuntaelinsairauksissa, mm. nivelongelmissa.

Kurkuma on antibakteerinen ja vahva antioksidantti, joka heikentää mm. erilaisten bakteerien, virusten ja hiivojen elinkykyä. Auttaa myös astman ja iho-ongelmien hoidossa. Tutkijat ovat osoittaneet, että kurkuminoidit voivat hillitä tehokkaasti tulehdusta, mikä puolustaa kurkuman käyttöä kansanlääkinnässä reumatismin, niveltulehduksen, ekseeman (ihottuman), astman, psoriasiksen ja muiden tulehdussairauksien hoitoon. 

Kurkuma saattaa aiheuttaa joillekin koirille närästystä. Kurkumaa sisältäviä tuotteita ei suositella tiineille nartuille.

Lesitiini

Lesitiini sisältää runsaasti fosfolipidejä ja tyydyttymättömiä rasvahappoja (linoli-ja linoleenihappo, jotka tunnetaan myös nimillä Omega-3 ja Omega-6). Nämä rasvat ovat erittäin tärkeitä solujen toiminnalle. Lesitiini on hyväksi iholle. Lesitiini on myös arvokas lisä stressin vähentämisessä.

Lesitiini on erinomainen myös mahahaavaan altistuville tai siitä kärsiville, koska se neutraloi vatsahappoja. Lesitiini vahvistaa suoliston hydrofobista (vettähylkivää) pintakerrosta; lesitiini suojaa mahalaukun limakalvoa.

Tuotteissamme käytetään soijalesitiiniä, joka on GMO-vapaa (ei geenimuunneltu).

Merilevä

100 % luonnontuote

Merilevä ehkäisee hammaskiven ja plakin muodostumista hampaan pinnalle ja näin myös suuontelon bakteeripitoisuus vähenee. Merilevän ainesosat imeytyvät ruoansulatuksessa vereen ja näin syljen koostumus muuttuu kuohkeuttaen hammaskiveä ja ehkäisten uusien plakkikerrostumien kiinnittymisen. Syljen koostumus voi auttaa bakteerin torjunnassa, jotka aiheuttavat plakin ja hammaskiven syntymistä; tehokas pahanhajuista hengitystä, hammaskiveä ja plakkia vastaan.

Käyttämämme merilevä on Ulko-Hebrideillä viljeltyä merilevää, jossa on runsaasti luonnonmukaisia mineraaleja, polysakkarideja, aminohappoja, vitamiineja sekä muita yhdisteitä, jotka tukevat koirasi ruokavaliota ja hyvinvointia. Tämä merilevä kasvaa puhtaassa, kylmässä ja kirkkaassa vedessä ja sitä käsitellään ja työstetään huolellisesti sekä hygieenisesti.

Merilevä tukee elimistön immuunijärjestelmää ja auttaa palautumaan rasituksista. Merilevästä koirasi saa runsaasti omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, luonnollisia kivennäisaineita sekä elektrolyyttejä. Merilevä vahvistaa kynsiä ja tekee hyvää koiran iholle ja turkille, hyvä myös vatsalle.

MSM

MSM (metyylisulfonyylimetaani eli orgaaninen rikki) auttaa lihasten ja nivelten luonnollisen toimintakyvyn ylläpitämiseen ja hyvinvointiin. Rikki on oleellinen osa hyvien ja terveiden solujen tuottamisessa, se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja edistää näin kudosten terveyttä ja uudistumista.

MSM  on luonnostaan esiintyvä rikkiyhdiste, jota esiintyy pieniä määriä elimistössä. Se ylläpitää nivelten liikkuvuutta ja tukee monia rakenteita (niiden joustavuutta) ja toimintoja kehossa, mm. sidekudoksia, sydäntä, verisuonistoa ja kehon energiantuotantoa. Lisäksi MSM auttaa myös ruoansulatushäiriöissä, lievittää lihasarkuutta ja nopeuttaa lihasvammojen parantumista, edistää ihon, karvapeitteen ja kavioiden terveyttä.

MSM lievittää tehokkaasti ja luonnollisesti kehossa ilmeneviä tulehduksia. MSM:stä on apua myös nivelrikkoihin ja erilaisiin kiputiloihin, astmoihin ja allergioihin.

Joillakin koirille MSM saattaa aiheuttaa närästystä.

Ruusunmarja (Rosa canina)

Ruusunmarja on C-vitamiinirikkain kaikista marjoista  (1000 – 3000 mg/ 100 g) ja lisäksi siinä on paljon E-vitamiinia. Ruusunmarja sisältää mm. bioflavonoideja, antioksidantteja, aminohappoja, glukoosia, betakaroteenia, kuparia, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä, rautaa, seleeniä, Omega-3 -rasvahappoja, fluoridia, vitamiineja A, K, D, B6 ym. Ruusunmarjaa on perinteisesti käytetty anemian ehkäisyyn ja sillä on vastustuskykyä parantava ominaisuus.

Ruusunmarjaa käytetään tehokkaasti nivelten toimintakyvyn ylläpitämiseen ja hyvinvointiin. Sen on havaittu lievittävän tehokkaasti niveltulehduksen ja nivelsäryn oireita. Erityisesti kovassa rasituksessa oleville ja vanhoille koirille ruusunmarja on oivallinen lisä ruokintaan. Vaikuttava aine on ruusunmarjan galaktolipidi, joka hillitsee nivelien tulehdusta, parantaa liikkuvuutta ja vähentää kipua.  Ruusunmarja on C-vitamiinirikkain kaikista marjoista  (1000 – 3000 mg/ 100 g). C-vitamiini parantaa kollageenituotantoa.

Ruusunmarja sisältää myös pektiiniä, joka on liukeneva kuitu ja edesauttaa suoliston toimintaa voitelemalla sitä ja tasapainottaa suojaavaa limakerrosta. Tämän lisäksi pektiini stabiloi suojaavaa mahan limakalvoa sekä nostaa mahan pH-arvoa. Ruusunmarjan pektiinillä, kuten muillakin liukoisilla kasvikuiduilla, tiedetään olevan myös lievä kolesterolia alentava vaikutus. Nykyään ruusunmarjan on todettu laskevan veren kolesterolitasoa, lisäävän sapeneritystä ja vahvistavan maksaa. Ruusujen eteeriset öljyt ovat tulehduksia ja mikrobeja estäviä ja parantavat kudosten uusiutumista sekä lisäävät sappinestettä. Lisäksi ruusunmarjan sorbitoli estää vatsan liikahappoisuutta ja lisää syljeneritystä. Pektiinin ja lesitiinin koossapitävä ominaisuus (paksu ja suojaava geeli) auttaa kuitujen (Laminaria ja Ispaghul) kiinnittymisessä limakalvoon. Testeissä on pystytty osoittamaan nopeutunutta haavaumien paranemista syötettäessä pektiiniä ja lesitiiniä. Pektiini ja lesitiini suojelevat stressimahaa.

Ruusunmarja auttaa myös kynsien, ihon ja karvan laatuun.

Tyrni (Hippophae rhamnoides)

Tyrnimarjassa on todella poikkeuksellisen runsaasti flavonoideja, Omega-öljyjä ja vitamiineja. 

Tyrnin flavonolit ovat kvertsetiini, myrisetiini, isoramnetiini ja kamferoli, jotka vaikuttavat esim. sydämen ja maksan toiminnan ja immuunivasteen parantumiseen. Eniten flavonoideja esiintyy tyrnimarjan kuoressa ja juuri sen alla.

Tyrnimarjan hedelmälihan öljypitoisuus vaihtelee 4-7 %:n välillä. Millään muulla marjalla ei ole näin suurta öljypitoisuutta. Tyrnin siemenissä on yhtä arvokkaita öljyjä, jotka on mahdollista erottaa siemenestä usealla eri tavalla. Tyrniöljy on tyrnin ehkä arvokkain ainesosa, joka sisältää mm. oleini-, steariini, linoli-, palmetolini- ja öljyhappoa. E-vitamiini ja kartenoidipitoiset palmetoliini ja linoliöljyt ovat erittäin suotuisia rasva-aineenvaihdunnalle. Ihon terveydelle tärkeää palmetoliinihappoa on marjalihassa yli 30%. Tyrnin sisältämistä rasvahapoista yli 90% on ns. välttämättömiä Omega 3 -rasvahappoja, joita on saatava päivittäin. Lisäksi tyrni sisältää myös Omega 6-, 7, ja 9 -rasvahappoja. Tyrnin siemenet ja hedelmäliha sisältävät monityydyttämättömiä rasvahappoja, joilla on suotuisia terveysvaikutuksia. Tyrnimarjassa on linoli- ja alfalinolenihappoa. Elimistö muuntaa linolihappoa GLA:ksi, jota tarvitaan hyvän hormonitoiminnan ylläpitämiseen. Tyrnin öljyt vaikuttavat suotuisasti limakalvojen rakenteeseen. Marjassa saa nämä rasvahapot sisäisesti ja ne suojelevat koko elimistöä.

Tyrnimarja on äärimmäisen vitamiinirikas; mm.  C-, E- ja B-vitamiineja, sekä betakarotiinia erittäin suurina pitoisuuksina. Tyrnimarja on tunnettu terveyden ja hyvinvoinnin lähde. C-vitamiini edistää normaalia vastustuskyvyn toimintaa, auttaa vähentämään väsymystä ja suojaa soluja hapettumisstressiltä. Erittäin suuri E-vitamiini ja flavonoidipitoisuus tekevät tyrnistä tehokkaan avun tukemaan immuunijärjestelmää. Myös monet muut marjan sisältämät aineet edistävät vaikuttavien aineiden imeytymistä. C- vitamiini ja flavonoidit toimivat yhdessä paremmin kuin erikseen, samoin C- ja E- vitamiini yhdessä sekä E- vitamiini ja betakaroteeni yhdessä.

Vahvaa vastustuskykyä ja vireyttä tyrnimarjasta:

 *  tueksi vastustuskyvylle
*  jatkuvaan, ympärivuotiseen käyttöön
*  kausiluonteiseen käyttöön
 *  tehokuuriksi akuuttiin tarpeeseen
 *  väsymyksen torjuntaan
 *  monipuoliseksi antioksidantiksi koko elimistölle
 *  tulehdusten hoitoon

Tyrnimarjassa on limakalvoja vahvistava, supistava ja antiseptinen vaikutus. Sen tyrniöljy on hyväksi iholle, limakalvoille, sydämelle, verisuonistolle, verenkierrolle ja elimistön puolustusjärjestelmälle. Tyrnimarjassa on kuituja, jotka avustavat suolen toimintaa. Tyrni sisältää runsaasti erittäin tehokasta antioksidanttia, joka tuhoaa yleisintä vapaa radikaalia, joka aiheuttaa tulehduksia ja vahingoittaa sydänlihasta, munuaisia, suolistoa ja haimaa. Tyrnin sisältämien vitamiinit, pektiini ja aineyhdisteet vaikuttavat suotuisasti ruoansulatuksen tauteihin ja vatsahaavaan.

Valkosipuli (Allium sativum)

Valkosipulia on vuosituhansia käytetty mm. vastustuskyvyn parantamiseen. Valkosipulin on uskottu lisäävän kestävyyttä ja voimaa. Paras terveysvaikutus on pitkällä ja säännöllisellä käytöllä.

Valkosipuli sisältää hivenaineita, kivennäisiä, B-vitamiineja, C-vitamiinia, seleeniä, antioksidantteja ja rikkipitoista alliiniaminohappoa. Alliini muuttuu allinaasientsyymien vaikutuksesta allisiiniksi, joka auttaa terveyden ylläpitoon. Se ehkäisee verisuonten kovettumista, laajentaa verisuonia ja näin parantaa verenkiertoa, laskee veren kolestroli-, rasva-aine ja sokeripitoisuutta. Se vaikuttaa monin tavoin yleiskuntoa parantavasti – flunssakautena sitä kannattaa käyttää.

Lisäksi valkosipuli torjuu mikrobeja, sieniä ja viruksia ja tehoaa myös bakteereihin, jotka ovat tulleet joillekin antibiooteille resistenteiksi.

Valkosipuli toimii myös hyvin luonnollisena ötökoiden torjujana – erityisesti punkkien! Oikein annosteltuna valkosipuli ei aiheuta anemiaa koirille.

Yucca

Yucca auttaa ylläpitämään suoliston optimaalista pH-arvoa ruoansulatuskanavassa; happamuuden vähentymisen on todettu osaltaan edistävän terveyttä ja elinvoimaa. Yucca lisää energian tasoa  vapauttamalla glukoosia maksassa, mikä auttaa ylläpitämään kestävyyttä, jota tarvitaan rasituksessa. Yucca auttaa parantamaan ruoansulatusta ja mahdollistaa paremman imeytymisen johtuen siitä, että mikrobien toiminta kiihtyy suolistossa.

Yuccan sisältämät saponiinit stimuloivat soluvälitteistä vastustuskykyä sekä vasta-aineiden muodostumista tehostaen paikallista vastustuskykyä. Samoin sen on todettu lisäävän ravinnon tehoa. 

Yuccassa on runsaasti saponiineja, jotka auttavat ravitsemaan niveliä. Amerikan intiaanit ja inkat ovat käyttäneet vuosisatoja yuccaa nivelongelmiin.

Tuotepakkaukset

Kaikki Jakke-tuotepakkaukset ja mitat ovat kierrätettävää muovia.