Kenelle Jakke sopii

Jakke-lisäravinteet sopivat kaikille koirille iästä, koosta tai rodusta riippumatta ja tietenkin myös kissoille. 

Erittäin tärkeää pennuille on riittävä kalsiumin saanti varsinkin, jos pennun ruokinta perustuu raakaruokintaan, koska kalsium on erittäin tärkeää luuston ja hampaiston kehittymisen kannalta. Myös muita Jakke-lisäravinteita voi syöttää pennuille tarpeen mukaan – esim. nivelravinteita n. puolen vuoden ikäisestä puolella annostuksella ennaltaehkäisevästi.

Aikuisille koirille lisäravinteet valitaan tarpeen mukaan; onko esim. koiralla ongelmia nivelten kanssa vai onko koira niin kovalla rasituksella, että tarvitsee tukea lisäravinteista ruokinnan oheen tai onko ongelmia turkin tai anturoiden kanssa.

Vanhuksilla monesti nivelet ovat jo kilometrejä nähneet, joten nivelravinteet ovat monesti paikallaan koiran hyvinvoinnin kannalta. Myös koiran vanhetessa turkki voi harventua ja huonontua, niin silloin voi ajatella Jakke-lisäravinteista turkkia tukevia lisäravinteita.

Jakke-lisäravinteista löytyy erityisesti nivelille ja jänteille suunnattuja tuotteita, mutta myös luustolle, lihaksille, stressiin, turkille, iholle, anturoille, hampaille, virtsatieongelmiin ym. tuotteita.

Nivelrikko, niveltulehdus, koiran ontuminen

Onko koirasi jäykkä? Onko se haluton lähtemään lenkille? Onko sillä vaikeuksia päästä makuulleen/ylös? ⁣Nakertaako/pureeko/ nuoleeko koirasi tassuja?
⁣Mikäli vastasit johonkin edellä olevaan kysymykseen kyllä, koirasi voi mahdollisesti kärsiä nivelrikosta.

Nivelrikko on krooninen, luustoa rappeuttava sairaus, mikä oireilee luukudoksen ja nivelten pehmytosakudoksessa. ⁣Nivelrikko heikentää nivelten liikkuvuutta ja on usein erittäin kivulias, eikä sitä ole valitettavasti mahdollista parantaa. ⁣Nivelrikko voi vaivata mitä tahansa niveltä, mutta erityisesti sitä esiintyy: lonkka-, polvi-, kyynär- ja olkanivelissä, nikamien välisissä nivelissä sekä jalan nivelissä.⁣

Nivelrikkopotilaat ilmentävät kipua ontumalla, haluttomuutena liikkua, puremalla raajoja tai vihaisuutena. Oireita pyritään sitten lieventämään tukihoidolla

  • Painonhallinta – lihavuus voi aiheuttaa nivelille lisäkipua sekä nivelvaurioita.⁣
  • Ruokavalio – tietyillä ruoilla sekä lisäravinteilla on positiivinen vaikutus niveliin.⁣
  • Hallittu liikunta – ehkäiseen lihavuutta ja vahvistaa lihaksia.⁣

Nivelrikko saa useimmiten alkunsa vammasta, niveltulehduksesta, lihavuudesta, rasituksesta sekä myös koiran ikä vaikuttaa sen esiintyvyyteen. ⁣

Nivelrikosta kärsii arviolta yksi koira viidestä riippumatta rodusta tai iästä. Toki nivelrikkoa esiintyy useammin iäkkäillä sekä suurilla koirilla, kuten labradorinnoutajilla, saksanpaimenkoirilla, berninpaimenkoirilla, rottweilereilla, tanskandoggeilla ja bernhardinkoirilla. Kuitenkin myös pienikokoiseen rotuun kuuluvat koirat voivat sairastua nivelrikkoon.⁣

Mikäli rakas koira- tai kissakaverisi kärsii edellä mainituista ongelmista, on syytä tutustua meidän lisäravinteisiin. Voit käyttää Jakke Collagen+HA:ta, Jakke Agilityä, Jakke Move+:aa, Jakke Gluko+HA:ta tai Jakke Actionia nivelrikon hoidon tukena, niveltulehduksessa tai niiden ehkäisyssä!

NIVELRAVINTEET 

Nivelravinteen miinukset:
– vaatii aikaa n. kuukauden ennen kuin alkaa vaikuttamaan, jos ei ole aikaisemmin syötetty nivelravinteita

Nivelravinteen plussat:
+ jatkuvassa käytössä tehokas
+ pitkäaikainen vaikutus
+ voi syöttää myös ennaltaehkäisevästi ja myös nuorille yksilöille, esim. pienemmällä annostuksella
+ sisältää nivelissä luonnostaan olevia aineita, mm. glukosamiini, kondroitiinisulfaatti, kollageenit ja hyaluronihappo
+ ei dopingvaroaikaa
+ turvallinen käyttää
+ helppo käyttää

Iho-ongelmat, karkeat anturat, hauraat kynnet

Vaivaako karvanlähtö, onko hilseilyä, karvojen lähtöä ja harmaantumista ja talineritystä, ovatko anturat karkeat, ovatko kynnet hauraat? Tämä kertoo siitä, että koirallasi on puutosta ravintoaineista. 

Ravintoaineita, jotka voivat ratkaista ongelman koirallasi:

  • Biotiinin ohella kupari, sinkki ja metioniini ovat välttämättömiä aineosia ihon uusiutumisessa ja karvan kasvulle.
  • Ruusunmarja on hyvä iholle ja karvalle, todellinen terveyspommi, jossa on paljon C- ja E- vitamiinia ja kuitua ja lisäksi bioflavonoideja, antioksidantteja, aminohappoja, glukoosia, betakaroteenia, kuparia, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä, rautaa, seleeniä, omega-3-rasvahappoja, fluoridia, vitamiineja A, K, D, B6 ym..
  • Lesitiini sisältää runsaasti fosfolipidejä ja tyydyttymättömiä rasvahappoja (linoli-ja linoleenihappo, jotka tunnetaan myös nimillä Omega-3 ja Omega-6). Nämä rasvat ovat erittäin tärkeitä terveen turkin kasvulle ja solujen toiminnalle. 
  • Tyrnimarjassa on todella poikkeuksellisen runsaasti flavonoideja, Omega-öljyjä ja vitamiineja. Sen tyrniöljy on hyväksi iholle, limakalvoille, sydämelle, verisuonistolle, verenkierrolle ja elimistön puolustusjärjestelmälle. Tyrnimarjan hedelmälihan öljypitoisuus vaihtelee 4-7 %:n välillä. Millään muulla marjalla ei ole näin suurta öljypitoisuutta. E-vitamiini ja kartenoidipitoiset palmetoliini- ja linoliöljyt ovat erittäin suotuisia rasva-aineenvaihdunnalle. Tyrnin sisältämistä rasvahapoista yli 90% on ns. välttämättömiä Omega 3 -rasvahappoja. Lisäksi tyrni sisältää myös Omega 6-, 7, ja 9 -rasvahappoja. 
  • Panimohiiva (Saccharomyces cerevisiae)  valmistaa B- ryhmän vitamiineja ja C- ja K-vitamiinia. Erityisesti B-vitamiinit tukevat karvan kasvua ja kuntoa.

Nämä em. ravintoaineet kohentavat turkin kuntoa, edistävät kasvua ja uusiutumista ja ovat iholle ja sarveisaineelle tärkeitä niiden hyvinvoinnin kannalta ja näistä ravintoaineista koostuu Jakke BioMix.

Suun ja hampaiden hoito, pahanhajuinen hengitys

Haiseeko koirasi tai kissasi suu pahalle? Kertyytkö hampaisiin helposti näkyvää hammaskiveä😬? ⁣

Koiran hampaiden hoito on erittäin tärkeä osa sen ihanteellisessa kunnossa pitämisessä. Noin 85 %:lla koirista on hammasongelmia jo kolmivuotiaana, joten niiden hampaiden hoitaminen on yhtä tärkeää kuin muiden näkyvien terveysoireiden hoito.⁣

Jakke Merilevä on 100 % luonnontuote, rehuaine koirille; tehokas pahanhajuista hengitystä, hammaskiveä ja plakkia vastaan, hyvä vatsalle, kynsille, iholle ja turkille, sisältää mm. paljon vitamiineja, aminohappoja, Omega 3- ja Omega 6 -rasvahappoja ja kivennäis- ja hivenaineita.⁣

Merilevä ehkäisee hammaskiven ja plakin muodostumista hampaan pinnalle ja näin myös suuontelon bakteeripitoisuus vähenee. Merilevän ainesosat imeytyvät ruoansulatuksessa vereen ja näin syljen koostumus muuttuu kuohkeuttaen hammaskiveä ja ehkäisten uusien plakkikerrostumien kiinnittymisen. Syljen koostumus voi auttaa bakteerin torjunnassa, jotka aiheuttavat plakin ja hammaskiven syntymistä.⁣