Energy+Recovery

21,9532,95

Koiran terveyden kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että se juo riittävästi vettä päivittäin, jotta se pysyy iloisena ja virkeänä. Jakke Energy+Recovery on suunniteltu varmistamaan, että koirasi saa tarpeeksi nestettä, samalla se toimii erinomaisena tuotteena kovan rasituksen ja nestetasapainon ylläpitämiseksi. Erityisesti kuumilla säillä tämä tuote on erinomainen valinta jokaiselle koiralle.

Jakke Energy+Recovery on energiapitoinen ja palautumista tukeva juomajauhe koirille. Tämä täydennysrehu sisältää rasvaa, proteiinia, hiilihydraatteja, elektrolyyttejä, aminohappoja, vitamiineja ja hivenaineita. Se on erinomaisesti suunniteltu tukemaan koiran nestetasapainoa erilaisissa tilanteissa, kuten kovassa rasituksessa, kuljetuksen aikana, kuumeen yhteydessä tai ripulin aikana. Jakke Energy+Recovery on myös erittäin houkutteleva maun puolesta!

Sisältää lesitiiniiä, heraproteiinia, maltodekstriiniä (perunasta), dekstroosia, vitamiiniseosta, magnesiumfostaattia, lysiiniä, metioniinia, kalsiumkarbonaattia ja liha-aromia.

Huom! Maltodekstriini perunasta on elintarvikelaatua, joten glukoalkaloideista ei ole vaaraa.

 

Ravintoaineet g/ 100 g: valkuainen 22, rasva 31, hiilihydraatit 42, natrium 0,3, magnesium 0,12, kloridi 0,85, kalium 0,41, kalsium 0,05, fosfori 0,06

Lisäaineet mg/ kg: E-vitamiini (3a700) 151, C-vitamiini (3a300) 495, B1-vitamiini (3a821) 16, B2-vitamiini 30, B6-vitamiini (3a831) 21, B12-vitamiini 0,05, niasiini (3a315) 110, pantoteenihappo (3a841) 94, foolihappo (3a316) 3, metioniini 1, lysiini 8

Sekoitetaan veteen, koiran painon mukaan. Ennen rasitusta: 1 mitta (7 g)/ 2 dl vettä/ 10 elopainokiloa, voi antaa esim. jo 1-2 päivää ennen ja suoritusaamuna ja pari tuntia ennen suoritusta useita kertoja pieniä määriä. Rasituksen jälkeen: 1½ mitta/ 2 dl vettä/ 10 elopainokiloa.

Sulje purkin kansi aina huolellisesti käytön jälkeen.

Lesitiini sisältää runsaasti fosfolipidejä ja tyydyttymättömiä rasvahappoja (linoli-ja linoleenihappo, jotka tunnetaan myös nimillä Omega-3 ja Omega-6). Nämä rasvat ovat erittäin tärkeitä solujen toiminnalle. Lesitiinin rasvat auttavat tehokkaasti energiavarastojen täydentämiseen.

 

Heraproteiini on nopeasti imeytyvä proteiini, joka sisältää paljon aminohappoja, jotka ovat tärkeitä lihasten palautumiselle ja kasvulle. Tähän heraproteiini on erinomainen lähde.

 

Maltodekstriini (perunasta) valmistetaan tärkkelyksestä ja se on hiilihydraattien lähde, joka vapautuu ja sulaa nopeasti ja näin sen ohella muut Jakke Energy+Recoveryn aineosat  imeytyvät nopeasti. Huom! Maltodekstriini perunasta on elintarvikelaatua, joten glukoalkaloideista ei ole vaaraa.

 

Dekstroosi (eli glukoosi) on hiilihydraatti ja myös erinomainen energianlähde, joka varastoituu lihaksiin glykogeeninä ja rasituksen jälkeen nopea glukogeenivarastojen täydentäminen on tärkeää nopean palautumisen vuoksi.

 

Rasitus ja nestetasapainon järkkyminen lisää magnesiumin, kaliumin, natriumin, kloridien ja vitamiinien tarvetta.

Natrium, kloridit, magnesium ja kalium ovat erittäin tärkeitä energiantuotannossa, hermoston ja  lihasten toiminnoissa ja lihasten palautumisessa.

E-vitamiini (antioksidantti) on erittäin tärkeä lihasten toiminnoille ja erityisesti rasitustilanteissa suojaten vaurioilta ja on erittäin tärkeä myös rasvahappojen kuljetukselle.

C-vitamiini (antioksidantti) vaikuttaa muiden vitamiinien imeytymiseen ja on ns. yleiskuntovitamiini.

B-vitamiineja tarvitaan lihaksissa tapahtuvaan energianmuodostamiseen ja rasitusten aiheuttamien lihasten kudosvaurioiden korjaamiseen:

  • B1-vitamiinia tarvitaan hiilihydraateista saatavan energian hyväksikäytössä.
  • B2-vitamiinilla on tärkeä tehtävä lihasten energiantuotannossa ja valkuaisten ja rasvojen aineenvaihdunnassa.
  • B6-vitamiinilla tärkeä vaikutus elimistön nestetasapainoon ja hermojärjestelmään, lisäksi se edistää valkuais- ja rasva-aineenvaihduntaa ja ravinnon imeytymistä.
  • B12-vitamiinia tarvitaan energia-aineenvaihdunnassa ja punaisten verisolujen valmistuksessa ja uusiutumisessa B12-vitamiini on välttämätön.
  • Niasiini on tärkeä verenkierron ja hermoston toiminnalle ja on välttämätön hiilihydraattien ja valkuaisaineiden aineenvaihdunnalle.
  • Pantoteenihappo  edistää hiilihydraattien, valkuaisaineiden ja rasvahappojen aineenvaihduntaa elimistössä, edistää energia-aineenvaihduntaa, lisäksi se ylläpitää ja korjaa soluja, välttämättömien rasvahappojen valmistamiseen ja pilkkoutumiseen foolihapolla on myös oma osuutensa.
  • Foolihappo on välttämätön kudosten kasvulle ja uusiutumiselle ja punasolujen muodostukselle. Myös energiantuotanto ja valkuaisaineenvaihdunta tarvitsevat foolihappoa.

Metioniini ja  lysiini ovat välttämättömiä aminohappoja, joita koiran keho ei pysty valmistamaan, vaan niitä tulee saada ruoasta tai lisäravinteena. Lysiini on tärkeä lihaskehitykselle ja sen vaikutus kohdistuu myös valtimoihin, sydämeen ja verisuoniin. Metioniini on tärkeä jänteille ja sidoskudoksille, tehostaa rasva-aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistoa. Lysiinistä ja metioniinistä muodostuu elimistössä karnitiinia, joka taas vahvistaa suorituskykyä, auttaa palautumisessa, tehostaa rasvojen aineenvaihduntaa/ rasvojen käyttöä energianlähteenä ja jolla on voimakas sydäntä ja verisuonia vahvistava vaikutus.